Προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το Ευρωψηφοδέλτιο // Από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκλέχτηκε ο Χαράλαμπος Αραβαντινός- Σιμωνετος


Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (15/4) η καταμέτρηση των ψήφων των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι οποίοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των 35 υποψηφίων, που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Σε αυτή την καινοτόμο διαδικασία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάθε μέλος ή φίλος/η του κόμματος συναποφάσιζε για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επέλεξε ο ίδιος/α ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η διαδικασία κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη, καθώς συμμετείχαν, είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

Στη λίστα των 35 υποψηφίων, που θα συμπεριλαμβάνονται στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, από την περιφέρεια των Ιονίων Νήσων εκλέχτηκε ο Χαράλαμπος Αραβαντινός- Σιμωνετος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Ο Χαράλαμπος Αραβαντινός Σιμωνέτος αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα της Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης πραγματοποιώντας πτυχιακή εργασία σχετικά με την Συνθήκη Σένγκεν και το Προσφυγικό Ζήτημα. Ολοκλήρωσε επίσης στο ίδιο τμήμα το μεταπτυχιακό «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και Πολιτική» συντάσσοντας τη διπλωματική του εργασία με τίτλο «Καπιταλισμός Δημοκρατία και Ευρωπαϊκή Ενοποίηση».

Παρακολουθεί στο Πανεπιστήμιο “Via Domitia” στο Περπινιάν της Γαλλίας το τμήμα για την γαλλική κουλτούρα και ιστορία. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Έχει συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών και δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων. Τέλος, ήταν εθελοντής στην Ένωση Α.μεΑ ΥΠΕΡΙΩΝ και έχει υπάρξει ομιλητής για τον εθελοντισμό με γνώμονα μια δικαιότερη κοινωνία έχοντας ως φάρο την πανανθρώπινη αξία!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.