Στη Ζάκυνθο ψηφίζουμε την Κυριακή 14/4 στα νέα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, Φωσκόλου 57, από τις 08.00-20.00


Την Κυριακή 14/4 διενεργούνται Πανελλαδικά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι προκριματικές εκλογικές διαδικασίες για την τελική ανάδειξη των υποψηφίων του Ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.
Η καινοτόμα αυτή ύψιστη δημοκρατική διαδικασία που προτείνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, δίνει την δυνατότητα στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξουν οι ίδιοι τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές, είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά (για όσους έχουν ήδη δηλώσει στην πλατφόρμα). Στη Ζάκυνθο η δια ζώσης ψηφοφορία θα διενεργηθεί την Κυριακή 14/4 στα νέα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, Φωσκόλου 57, από τις 08.00-20.00.

τη συνέχεια τα βιογραφικά των τριών υποψηφίων ανέγνωσε η κ. Άννα Μεϊντάνη, υπεύθυνη του Οργανωτικού της Ν.Ε. ενώ μετά τον λόγο πήραν οι υποψήφιοι με τον κ. Χαράλαμπο Αραβαντινό Σιμωνέτο να τονίζει: «Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη με τους υπάρχοντες πολιτικούς συσχετισμούς οδηγούνται σε άκρως περίεργα και επικίνδυνα μονοπάτια. Έτσι βρίσκομαι εδώ, από τον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, τις αρχές και τις αξίες μας. Οι πολιτικές που ασκούνται διαμορφώνουν μια κοινωνική απομακρύνοντας μας από τις αξίες της Ε.Ε. όπως είναι η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η ασφάλεια, η ευημερία, ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής».

Από την πλευρά της η κ. Ελένη Γραμμένου τόνισε: «Ως απλός πολίτης έλαβα μέρος σε αυτή την καινοτόμα διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ για τα εγχώρια δεδομένα επιλογής υποψηφίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να δηλώσει τη διάθεση του να προσφέρει και να τεθεί σε μια διαδικασία αξιολόγησης. Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει τη δυνατότητα να εκλέξουμε και να ψηφίσουμε διαδικτυακά κάτι που γίνεται πρώτη φορά. Και όχι μόνο μπορούμε να ψηφίσουμε διαδικτυακά αλλά μπορούμε να επιλέξουμε όποιον υποψήφιο επιθυμούμε ανά την Ελλάδα».

Τέλος ο κ. Θανάσης Τεμπονέρας από τη μεριά του είπε: «Όραμα μου ήταν πάντα μια δικαιότερη Ελλάδα και Ευρώπη, να βελτιώσουμε το εισόδημα για κάθε εργαζόμενο, να βελτιώσουμε τις συνθήκες για τα συστήματα υγείας και παιδείας, να είναι δημόσια και να βελτιωθεί η έννοια της δημόσιας παιδείας. Να φροντίσουμε πειστικά και επίμονα για το αγκάθι της εποχής μας που αναπτύσσεται, την ακροδεξιά. Να βάλουμε φρένο που πρέπει να ξεκινήσει από το φρένο της ανάπτυξης και του μεγαλώματος της δεξιάς».

Τέλος τον λόγο πήρε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. Αντώνης Κασσιμάτης. Αρχικά είπε: «Στην Ελλάδα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που θέλουμε είναι έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει την ανατροπή και στην Ελλάδα» και στη συνέχεια άσκηση κριτική στον Βουλευτή Ζακύνθου λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο παρότι πολλοί προσπάθησαν να πουν ότι διαλύεται και δεν υπάρχει… Ακούμε τον ανεκδιήγητο Βουλευτή, ο οποίος παριστάνει τον μαθητευόμενο σωτήρα και κάθε τόσο λύνει από ένα πρόβλημα που δεν λύνεται -δεν είναι της παρούσης να το αναπτύξουμε- να απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου με αλαζονικό τρόπο. Είμαστε εδώ δυνατοί! Θα μας βρίσκει μπροστά του και θα τον νικήσουμε και επειδή δεν ξεχνάμε τα προβλήματα της Ζακύνθου, ήδη κατατέθηκε στη Βουλή ερώτηση από τον Τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής Βασίλη Κόκκαλη για την κατάσταση των αγροτικών συνεταιρισμών και τη χρεοκοπία που έχει περιέλθει. Καμία λύση δεν έχει δώσει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ».

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.