Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ζακύνθου: συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 17 Απριλίου // Όλοι στην συγκέντρωση, 10 πμ στην πλατεία Αγ. Μαρκου


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ζακύνθου καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 17 Απριλίου, καθώς επίσης και στην κινητοποίηση που διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο, στις 10:00 π.μ. στην πλατεία του Αγ. Μάρκου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

“Την Τετάρτη 17 Απριλίου συμμετέχουμε στην απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία και ενώνουμε τη φωνή μας με τα συνδικάτα. Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες δίνουμε βροντερό παρών στις κινητοποιήσεις και απαιτούμε να μπει ένα τέλος στις πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση τον κόσμο της εργασίας και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία Απαιτούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δουλειά δικαιώματα, πραγματικές αυξήσεις των μισθών και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.
Διαδηλώνουμε όλοι και όλες μαζί για να μπει τέλος:

Στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στη συρρίκνωση των συλλογικών συμβάσεων, στα ωράρια λάστιχο, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις ανεξέλεγκτες απολύσεις και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
-Στην ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία και την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών.
-Στην απαξίωση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία και την ακραία ενταντικοποίηση της εργασίας που οδηγούν σε συνεχόμενα εργατικά ατυχήματα.
-Στη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας από τα καθηλωμένα εισοδήματα και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια.
-Στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης.
-Στην κυβερνητική ανοχή στην αισχροκέρδεια και του πλουτισμού των λίγων σε βάρος των κοινωνίας.

Υψώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε:

-Κατώτατο μισθό 900 ευρώ και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
-Πάταξη της κερδοσκοπίας και μέτρα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στη φτώχεια και την ακρίβεια. Στήριξη των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
-Ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και συνεχείς ελέγχους για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.