Διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα: «Η λαϊκή εντολή της 25ης του Γενάρη εξάντλησε τα όριά της, πρέπει να πάρει το λόγο εκ νέου ο κυρίαρχος λαός»


Tην πρόθεσή του να επισκεφτεί αμέσως τον ΠτΔ για να υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησης, ανακοίνωσε προ ολίγου με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. Πιθανότερη ημερομηνία των νέων εκλογών η 20ή Σεπτέμβρη

Όλοι ζήσαμε τον εκβιασμό αλλά και την αποφασιστικότητα του λαού μας στο δημοψήφισμα, τόνισε ξεκινώντας το διάγγελμά του ο ΑΛ. Τσίπρας. Η αποφασιστικότητα του λαού ήταν παρούσα σε κάθε φάση των διαπραγματεύσεων, απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, πρόσθεσε και τόνισε: Η δύσκολη φάση τελειώνει με τη συμφωνία , η οικονομία θα αναπνεύσει. Υπάρχουν προοπτικές και δυνατότητες αρκεί η κοινωνία να είναι όρθια και παρούσα.

Στη μάχη κάναμε υποχωρήσεις αλλά φέραμε συμφωνία που ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε κανείς να πετύχει. Θα δώσουμε τη μάχη να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές της συνέπειες για να κερδίσουμε το συντομότερο την κυριαρχία μας έναντι των δανειστών, πρόσθεσε. Ξέρουμε και μπορούμε να αγωνιστούμε και να κερδίσουμε πολλά. «Αυτή τη στιγμή έχουμε μια εγκεκριμένη τριετή συμφωνία με χρηματοδότηση, και συμφωνήσαμε σε δραματικά λιγότερα πλεονάσματα»

Comments
One Response to “Διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα: «Η λαϊκή εντολή της 25ης του Γενάρη εξάντλησε τα όριά της, πρέπει να πάρει το λόγο εκ νέου ο κυρίαρχος λαός»”
  1. Ο/Η Διονυσια Ποταμιτου λέει:

    …που την ειδε ο Προεδρος την αποφασιστικοτητα του λαου ?? μηπως οταν σαν το πειθηνιο ζωακι σκυφτα ,μαζικα κι αβουλα μπηκε στο παραβαν και ψηφισε με ενα ξερο ΟΧΙ Ή ΝΑΙ για τους ορους μιας  συμφωνιας που αναθεμα αν καταλαβαινε τι ελεγε και που αναθεμα  αν κι οι ιδιοι οι βουλευτες μπηκαν στον κοπο να την διαβασουν   …..αυτος ο  μυθος του λαου εντολεα καιρυθμιστη των πολιτικων εξελιξεων που θρεφει εν καιρω ψευδοδημοκρατιας την λαικιστικη παρλαπιπολογια των κομματων ,,,αυτος ο μυθος εχει πλεον διαλυθει .. …..ο λαος στην μεγαλη πλειοψηφια του ,,,παραμενει δραματικα,απαθης ,  αβουλος ,,εγωπαρτακιας  πολιτικα κια κοινωνικα αδαης με καποιες ισως εξαιρεσεις νησιδων  αγανακταριδων πολιτων  που ιδεολογικα μοιαζουν με φτερα στο ανεμο που πνεουν αναλογως με το αν προσθετεις η αφαιρεις χρημα απο τον κορβανα τους …

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.