Δρομολογείται η Πλατεία Σολωμού -Δηλώσεις του Υφυπουργού Σταύρου Κοντονή



Τέλος στον προβληματισμό της Ζακυνθινής Κοινωνίας, έρχεται να βάλει ο Υφυπουργός κ.Σταύρος Κοντονής, αναφορικά με την Πλατεία Σολωμού, που εδώ κι ένα χρόνο, από όταν εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για το έργο της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης και πριν ξεκινήσουν τα προβλήματα χρηματοδότησης της, αποτελεί εργοτάξιο.

kontonis_01430403447 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Υφυπουργού αναφέρει συγκεκριμένα:
«Σας γνωστοποιούμε ότι μετά από μια σειρά συντονισμένων επαφών του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, έχει δρομολογηθεί η διαδικασία άρσης του δεσμευμένου ποσού από τον λογαριασμό που διατηρεί ο Δήμος Ζακύνθου στην Τράπεζα της Ελλάδας, σχετικά με το έργο της ανακατασκευής της Πλατείας Σολωμού.
Ο Υφυπουργός, μετά από επανειλημμένες συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη, πέτυχε να γίνει κατανοητό ότι η ολοκλήρωση του έργου αποτελεί προτεραιότητα και άμεση ανάγκη για την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, υπερκεράστηκαν οι καθυστερήσεις της αρμόδιας διαχειριστικής αρχής (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) στην οποία δόθηκαν οδηγίες για άμεσες ενέργειες προς την κατεύθυνση των όσων συμφώνησε ο Υφυπουργός, και η οποία δήλωσε ότι θα ενεργήσει το συντομότερο δυνατόν.
Μετά τις υπηρεσιακές ενέργειες θα ακολουθήσει η απεμπλοκή του ποσού, ώστε με την απορρόφηση του από τους δικαιούχους εργολήπτες, να προωθηθεί η αποπληρωμή και η συνέχιση των εργασιών.
Πλέον, για την αποπεράτωση του έργου, εκκρεμεί η κατάθεση της μελέτης αναθεώρησης από την Δημοτική αρχή, για να εκλείψει και το τελευταίο πρόσκομμα, ώστε η κεντρικότερη πλατεία του νησιού να παραδοθεί τάχιστα στους πολίτες της Ζακύνθου, αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες της.
Η υπόθεση της καταστροφής της πλατείας, αποτέλεσε και αποτελεί ένα μέγα σκάνδαλο για το οποίο η Δικαιοσύνη θα έχει και τον τελικό λόγο, ώστε η έλλειψη σεβασμού στην φορολογική συνεισφορά των Ελλήνων πολιτών να μη μείνει ατιμώρητη».

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.