Συνάντηση με τους μητροπολίτες Ζακύνθου Διονύσιο και Δωδώνης Χρυσόστομο είχαν οι τομεαρχες τουρισμού του Συριζα – ΠΣ, Κ. Νοτοπούλου και Αλ. Αυλωνίτης στο Μητροπολιτικό Μέγαρο (15/9)


Η κ. Νοτοπούλου ήρθε στο νησί μας συνοδευόμενη από τον πρώην Περιφερειάρχη Ι.Ν. και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΑΝΑΣΑ, Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον Βουλευτή Κέρκυρας και αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού Αλέξανδρο Αυλωνίτη και αρχικά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ζακύνθου Ν. Αρετάκη. Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλάτωμα του Ναυαγίου, όπου συμμετείχαν κυρίως στελέχη και φίλοι του κόμματος, ενώ χθες συναντήθηκε με τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς. Επίσης, είχε συνάντηση με τους μητροπολίτες Ζακύνθου και Δωδώνης.
Η κ. Νοτοπούλου μόλις έφτασε στην περιοχή του Ναυαγίου αντιλήφθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή, αφού το λεωφορείο που μετέφερε τα στελέχη του κόμματος καθώς και άλλα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν, δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν στο πλάτωμα, λόγω των παρκαρισμένων οχημάτων στο δρόμο.
Στην ομιλία της ανέφερε τους λόγους για τους οποίους το κόμμα διαφωνεί με το νομοσχέδιο και εξήγησε τη θέση του σχετικά με την ίδρυση ενός φορέα με δημόσιο έλεγχο, με ενισχυμένο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων όσων έχουν έννομο συμφέρον ή ιδιοκτησίες.

Η κ Νοτοπουλου τόνισε : «Σε έναν τόπο απαράμιλλης ομορφιάς που θα μπορούσε να αποτελέσει πραγματικά ηγέτιδα δύναμη του ελληνικού τουρισμού επιχειρείται ένα μεγάλο έγκλημα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Συστήνεται το «Ναυάγιο Α.Ε.». Στην πραγματικότητα πρόκειται για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Μια Α.Ε. που κατά παρέκκλιση μπορεί να λειτουργήσει… Δηλαδή κατά παρέκκλιση της δασικής, της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, κατά παρέκκλιση των διαγωνιστικών διαδικασιών που ισχύουν για το Δημόσιο. Επιμένουμε σε έναν φορέα με δημόσιο έλεγχο, με δημόσια συμμετοχή, με ενισχυμένο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων όσων έχουν έννομο συμφέρον ή ιδιοκτησίες, προκειμένου να διαχυθεί ο πλούτος και το όφελος στην τοπική κοινωνία και να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν έναν τέτοιας ομορφιάς τόπο. Η αγωνία τους είναι γνωστή εδώ και καιρό. Έχουμε επιχειρήσει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο να φέρουμε ξανά και ξανά το θέμα και από εδώ και πέρα θα είμαστε μπροστά και πλάι σε κάθε αγώνα, γιατί οι δίκαιοι αγώνες του λαού μας είναι αυτοί που οφείλουμε να υπερασπίστουμε. Οι δίκαιοι αγώνες των κατοίκων της Ζακύνθου είναι στην προτεραιότητα της δικής μας πολιτικής ατζέντας».

Η συνάντηση με τους τοπικούς φορείς και τα επιπλέον μέτρα


Η τομεάρχης Τουρισμού χθες το πρωί συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών φορέων και μετέφερε το μήνυμα ότι η κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν στήριξε όσο θα έπρεπε και όσο είχαν ανάγκη τους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης. Υπογράμμισε ότι ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι που είχε ωστόσο εξαιρετικά ενθαρρυντικά μηνύματα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τα οποία όμως δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τα τεράστια κενά του πρώτου εξαμήνου. «Επιμένουμε σε επιπλέον μέτρα στήριξης για τον κλάδο των ξενοδοχείων, των τουριστικών καταλυμάτων, της εστίασης, του λιανικού εμπορίου και των μεταφορών, προκειμένου οι επιχειρήσεις να παραμείνουν βιώσιμες και οι εργαζόμενοι να καταφέρουν να ζήσουν τις οικογένειες τους», είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο κ. Αυλωνίτης, σημείωσε: «Ήρθαμε εδώ ένα πολυπληθές κλιμάκιο για να δείξουμε την πάγια θέση μας ενάντια σε αυτό το οποίο απεργάζεται το Υπουργείο Τουρισμού, να δημιουργήσει μια ανώνυμη εταιρία με έδρα την Αθήνα, αγνοώντας και προσβάλλοντας την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση που θα διαχειριστεί την παραλία του Ναυαγίου. Αυτό το υπέροχο μέρος που ανήκει στον ζακυνθινό λαό. Αυτό δεν μπορεί να μας αφήσει απροβλημάτιστους και ουδέτερους. Θα παλέψουμε και μέσα στη Βουλή όταν θα έρθει προς συζήτηση. Εκείνο που τόνισα και στη συγκέντρωση είναι ο Ζακυνθινός λαός πρέπει να συμμαχήσει και να συμπλεύσει μαζί με εμάς, ώστε ο ενωτικός αγώνας να φέρει αποτελέσματα».

Ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, Θ. Γαλιατσάτος, είπε: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους πολίτες της Ζακύνθου και των ορεινών που δείχνουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για την πορεία αυτής της υπόθεσης, να ακούσουμε τις αγωνίες τους και να τονίσουμε ότι είμαστε εδώ παρόντες ως περιφερειακή παράταξη, ως πρώην περιφερειακή αρχή για να συνδράμουμε και από αυτή τη θέση, προκειμένου να σταματήσει αυτή η προώθηση της εταιρίας. Θέλουμε μια εταιρία στην οποία θα συμμετέχουν κυρίως και να έχουν δυνατότητες και δικαιώματα οι τοπικοί φορείς και πρώτα από όλα η δημοτική αρχή και οι φορείς των κατοίκων που είναι αυτοί που τους εκπροσωπούν και όχι με ένα «απρόσωπο» πρόσωπο του Δημοσίου. Με τον τρόπο που έχει συνταχθεί αυτό το καταστατικό δείχνει ότι έχει τεράστιες κατά παρέκκλιση αρμοδιότητες που οδηγούν στην λογική της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα, πράγμα που δεν πρέπει να συμβεί. Το Ναυάγιο, όπως έλεγε το σύνθημα: «ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ». Είναι του ελληνικού λαού, της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς και πρέπει έτσι να διατηρηθεί».

Ο περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΑΣΑ και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, τόνισε: «Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά συμφέροντα και την προστασία της δημόσιας περιουσίας. Δεν μπορεί να καταστρατηγούνται βάναυσα η αυτοδιοίκηση της περιοχής και να υπάρχουν πρόδηλοι, απώτεροι στόχοι για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά και της περιουσίας των κατοίκων, της εκκλησίας και όχι μόνο. Δεν πουλιέται το Ναυάγιο. Αυτό πρέπει όλοι να το έχουμε μέσα μας και στο τέλος αυτό θα επικρατήσει».

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.