Στη δημοσιότητα το σχέδιο των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία // Πραγματοποιείται το τριήμερο 02-04 Ιουλίου 2021 η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του κόμματός


Πραγματοποιείται το τριήμερο 02-04 Ιουλίου 2021 η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Μετά από μια μακρά περίοδο συζητήσεων επί των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ με τη συμβολή μελών, φορέων και οργανώσεων, ξεκινά η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη, με αναμενόμενη συμμετοχή περί των 5000 μελών.

Η έναρξη ορίζεται την Παρασκευή 02/07/2021 με την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ συντρόφου Αλέξη Τσίπρα, στις 08.00 μ.μ στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Θα ακολουθήσουν οι εργασίες το Σάββατο & Κυριακή 03,04/07/2021 και θα ολοκληρωθούν με τα συμπεράσματα της συνδιάσκεψης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το σχέδιο των προγραμματικών του θέσεων όπως αυτό θα συζητήθεί κατά την Προγραμματική Συνδιάσκεψη που ξεκινά αύριο Παρασκευή, με την ομιλία του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 4/7.

Τα έξι κεφάλαια, μαζί με την εισαγωγή, που απαρτίζουν το σχέδιο εκτείνονται σε 110 σελιδες και είναι προσβάσιμο από όλους στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Τα κεφάλαια του είναι :

  1.     Εισαγωγή
  2.     Κοινωνική Συμφωνία για την Πράσινη Μετάβαση – Για τον οικολογικό και κοινωνικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας
  3.     Η καταπολέμηση των ανισοτήτων και της ανασφάλειας. Για ένα καθολικό κοινωνικό κράτος, για την επαναθεμελίωση της παιδείας και του πολιτισμού ως δημόσιων αγαθών.39
  4.     Δημοκρατία και Δικαιώματα
  5.     Για μία ισχυρή, δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική Ευρώπη
  6.     Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.