«Παιδεία και Πολιτισμός προκαλούν την αδιαφορία της κυβέρνησης» // Ανακοίνωση των τμημάτων Πολιτισμού και Παιδείας του Συριζα- ΠΣ Ζακύνθου


Ο Πολιτισμός αποτελεί υψηλό δημόσιο αγαθό πρώτης ανάγκης για ολόκληρη την κοινωνία,

μηδ’ εξαιρουμένης από αυτόν της Παιδείας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ”πάει μπροστά” τη χώρα, κάνοντας στον Πολιτισμό και την Παιδεία συνεχώς βήματα πίσω.

Τελευταίοι στις δαπάνες για τον Πολιτισμό στην Ευρώπη

Ο τομέας του Πολιτισμού με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έχει υποστεί 88% μείωση του κύκλου εργασιών σε διάρκεια ενός χρόνου.

Η αβεβαιότητα για την επανεκκίνηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, ενώ μετράμε ήδη δέκα τέσσερεις μήνες ολοκληρωτικής ανεργίας και απραξίας στον χώρο της διοργάνωσης καλλιτεχνικών παραστάσεων σε θέατρα, μουσικές σκηνές και χώρους συναυλιών, έχει καταθλίψει τον καλλιτεχνικό κόσμο και έχει δημιουργήσει τεράστια και δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα στις χιλιάδες οικογένειες των εργαζομένων.

Σε αυτό το σκοτεινό τοπίο με σβηστά τα φώτα των καλλιτεχνικών σκηνών, έρχεται να προστεθεί η αδράνεια και ανεπάρκεια μιας κυβέρνησης που μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο και πολλαπλό πρόβλημα, παραμένει αδιάφορος θεατής.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.