Ότι δεν πρόλαβε ο Χάρος, θα το ολοκληρώσει ο Χάρης; // Ανακοίνωση του Συριζα-Προοδευτική Συμμαχία Ζακύνθου


«Με αφορμή την σύσταση της «Ναυάγιο Ζακύνθου Α. Ε.» που προωθεί με νομοσχέδιο ο υπουργός Τουρισμού κ Θεοχάρης, δημοσιοποιούμε ένα αποκαλυπτικό στοιχείο των προθέσεων και σχεδιασμών του.

Πρόκειται για την υπ’ αριθμ. 1279/18.11.2016 κοινοβουλευτική ερώτηση, που κατέθεσε ο τότε ανεξάρτητος βουλευτής και σημερινός υπουργός Τουρισμού κ Θεοχάρης, προς τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ Τσακαλώτο» Αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της ΝΕ Ζακύνθου του Συριζα-ΠΣ

και συνεχίζει το δελτίο τύπου

«Το θέμα της ερώτησης ήταν: «Επένδυση 2 δις της κρατικής εταιρείας του Κατάρ AlRayyant στην Ζάκυνθο».Σε αυτήν ο κ Θεοχάρης, προφανώς σε συνεννόηση με την PIMANA, επικαλείται ανακριβή και ψευδή στοιχεία, και υιοθετεί τα περί «σοβαρού επενδυτικού σχεδίου», για το οποίο μάλιστα γνωρίζει ότι υπάρχει ακόμα και …δέσμευση χρημάτων!

Ασκεί κριτική στον υπουργό οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, διότι η υπεράσπιση της νομιμότητας και το αίτημα ακύρωσης του επίδικου συμβολαίου συνιστά… «αντι-επενδυτική» στάση. Και στηλιτεύει ακόμα και την στάση του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, περί δήθεν αγνόησης επιστολής των Καταριανών. Και όλα αυτά ενώ η υπόθεση βρισκόταν στην δικαιοσύνη, την ανεξαρτησία της οποίας ο κ. Θεοχάρης εμπράκτως «αναγνωρίζει»!

Σήμερα, ο κ Θεοχάρης, σαν υπουργός Τουρισμού της ΝΔ συγκροτεί, εν μέσω πανδημίας, ανώνυμη εταιρεία με έδρα την Αθήνα, χωρίς καμία συμμετοχή του Δήμου Ζακύνθου στο ΔΣ και στο μετοχικό της κεφάλαιο, η οποία θα αγοράζει, θα παραχωρεί, θα εκμεταλλεύεται και τελικά θα ιδιωτικοποιεί οτιδήποτε σχετίζεται με το σημαντικό αυτό τοπόσημο της Ζακύνθου.

Και επειδή τα επίσημα έγγραφα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, όσα δήλωνε στη Βουλή το 2016 ο κ. υπουργός Τουρισμού δεν αποτελούν καθόλου καλό οιωνό σχετικά με το όψιμο «ενδιαφέρον» του για τη Ζάκυνθο»

Διαβαστε την ερωτηση και την απάντη εδω

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.