ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε Αρετάκη: «Υπάρχει ηθικό ασυμβίβαστο της ιδιότητας του Δημάρχου Ζακύνθου με τις ρατσιστικές και αντικοινωνικές σας απόψεις»


Υπάρχει ηθικό ασυμβίβαστο της ιδιότητας του Δημάρχου Ζακύνθου με τις ρατσιστικές και αντικοινωνικές σας απόψεις κε Αρετάκη. Αν επιμένετε σε αυτές και δεν τις ανακαλείτε, δεν μπορεί να συνεχίσετε να είστε Δήμαρχος Ζακύνθου», τονίζει μεταξύ άλλων η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Κε Αρετάκη σας έχουμε δυστυχώς συνηθίσει να εκφράζεστε κυνικά και απαξιωτικά, από την ημέρα που εκλεγήκατε δημαρχος. Σας είδαμε κατά καιρούς να απαξιώνετε και να απορρίπτετε το σύνολο των υπαλλήλων του δήμου, των μελών του δημοτικού συμβουλίου, των μελών του συνδυασμού σας και όλους τους συνεργάτες σας που εσείς ορίζατε σε διάφορες θέσεις. Το ίδιο κάνατε και στην περίπτωση που ναυαγοί πρόσφυγες χρειάστηκε να μείνουν για ένα και μόνο βράδυ στο νησί. Τους αποκαλέσατε λαθρομετανάστες κι αρνηθήκατε να τους προσφέρετε τη στοιχειώδη ανθρωπιστική βοήθεια. Τώρα εκφέρετε τον ρατσιστικό σας λόγο και την περιφρόνησή σας για τους ΑΜΕΑ συμπολίτες μας και όσους είναι άνω των 60 ετών, αποκαλώντας τους σακάτηδες κι άχρηστους («σακατεμένοι» και «άσχετοι»). Και ιδιαίτερα όσους εξ αυτών πρέπει να εργάζονται για να επιβιώσουν. Πριν από 2 χρόνια εσείς σε ηλικία 78 χρονών διεκδικήσατε ως ο μελλοντικά «χρήσιμος» δήμαρχος την ψήφο αυτών που τώρα περιφρονητικά αποκαλείτε άχρηστους και όπως φαίνεται από το εκλογικό αποτέλεσμα τους πείσατε να σας εμπιστευτούν. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σας προβληματίσει και να σας κάνει να ντρέπεστε. Απόψεις σαν και τις δικές σας είναι καταδικαστέες, κατάπτυστες κι επικίνδυνες, πάντα, όποτε κι από όποιον ακούγονται. Μόνο που κε Αρετάκη στην περίπτωσή σας το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο για 2 λόγους:

1ον γιατί είστε δήμαρχος και είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο τι αλλά και ποιος λέει κάτι. Ο ρατσιστικός λόγος είναι πολύ πιο δηλητηριώδης για την κοινωνία όταν τον εκφέρει ο δήμαρχος από ότι όταν τον εκφέρει ο οποιοσδήποτε Αρετάκης

2ον γιατί είστε δήμαρχος Ζακυνθίων του νησιού που γεννήθηκε ο Ούγκο Φώσκολο, που πρωτοστάτησε στην επικράτηση του διαφωτισμού. Είστε δήμαρχος στο νησί που κάποιος άλλος δήμαρχος κάποτε, σε δύσκολους καιρούς έσωσε με κίνδυνο της ζωής του από τους ναζί και τον Χίτλερ ολόκληρη την Εβραική κοινότητα.

Υπάρχει ηθικό ασυμβίβαστο της ιδιότητας του Δημάρχου Ζακύνθου με τις ρατσιστικές και αντικοινωνικές σας απόψεις κε Αρετάκη. Αν επιμένετε σε αυτές και δεν τις ανακαλείτε, δεν μπορεί να συνεχίσετε να είστε Δήμαρχος Ζακύνθου.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.