Ποιος έβαλε και βάζει πλάτη στην «επένδυση του Εμίρη » κ Βουλευτά και κ Περιφερειάρχη ; // Μια οφειλόμενη απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου


Με αφορμή την ανακοίνωση  » Ναυαγίου το ανάγνωσμα- Χιλιάδες  στρέμματα στην Ζάκυνθο, θύμα των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών περί ανάπτυξης», που εξέδωσε  η  ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ

Τόσο ο βουλευτής της Ζακύνθου της ΝΔ κ Δ. Ακτυπης , όσο και η περιφερειάρχης   Ιονίων Νήσων κ. Τσαγκαροπούλου – Κράτσα, επιχείρησαν  να  να λοιδορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, » ενώ έβαλε πλάτη για την επένδυση  τώρα την καταγγέλλει»

29/1: Απάντηση στους  παραπάνω ισχυρισμούς έδωσε με ανακοίνωση του γραφείου τύπου,  η  ΝΕ Ζακύνθου του κόμματος.

«Το Μάϊο  του 2014 – σε μια χώρα χρεοκοπημένη από ένα κλεπτοκρατικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα – ένας αυτόκλητος «ιδιοκτήτης» και μια λιβανέζικη εταιρεία real estate, επιχείρησαν να διαπιστώσουν  πόσο ανοχύρωτοι στην αρπαγή ήταν οι φυσικοί πόροι μας: η γη, τα δάση, οι παραλίες. Έτσι λοιπόν σε μια έκταση-φιλέτο 15.000 στρεμμάτων στην ΒΔ ορεινή Ζάκυνθο,  πάνω από την διάσημη παραλία του «Ναυαγίου», σκάρωσαν – ελέω ενετοκρατίας – μια σκανδαλώδη και καταχρηστική αγοραπωλησία με 633 ευρώ το στρέμμα, στην οποία μάλιστα έβαλαν και το περιτύλιγμα της πρωτότυπης «επένδυσης».

Είναι γεγονός αξιότιμοι κκ βουλευτά και περιφερειάρχη ότι το κόμμα σας- η ΝΔ- καμία σχέση δεν είχε με αυτό το κλεπτοκρατικό αυτό  σύστημα διακυβέρνησης. Διότι ως γνωστόν τα τελευταία σαράντα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε τη χώρα.

Είναι επίσης γεγονός ότι όταν το επτασφράγιστο μυστικό της υπογραφής του συμβολαίου ήρθε στο φως, ο ΣΥΡΙΖΑ άμεσά  κατάγγειλε με ανακοινώσεις, της Νομαρχιακής του Επιτροπής ( 17/7/2014) , του τ. Υφυπουργού Αθλητισμού και  τ. Βουλευτή Σταύρου Κοντονή ( 18/7/2014 και 26/9/2014 ) και του τ. περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου ( 28/7/2014) την υπόθεση σαν μεγάλο σκάνδαλο.

Ενώ το κόμμα σας, η ΝΔ που ήταν τότε κυβέρνηση μαζί με το Πασόκ,  τήρησε εκκωφαντική σιγή ιχθύος. Πιστή στην  νεοφιλελευθερη άποψη ότι η πολιτική δεν παρεμβαίνει…. στην οικονομία.

 Η στάση της περιφερειακής αρχής Γαλιατσάτου- Νιοτόπουλου σε όλα τα επίπεδα  από την ανοικτή εκδήλωση  (15/3/2015) μέχρι  και την προσωπική μαρτυρία  του   τ. Αντιπεριφερειαρχη  Λ. Νιοτοπουλου στα δικαστήρια το 2017.  Έχει καταγραφεί σαν υπόδειγμα στήριξης του δίκαιου και των δημόσιων συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.

Αντιθέτως η σημερινή περιφερειάρχης δηλώνει ότι δεν είναι δουλειά της περιφέρειας η ενασχόληση με την υπόθεση !!!. Εκτός από το να διαφημίζει πόσο σημαντικές είναι για ένα μικρό τόπο οι επενδύσεις των Funds του Καταρ.

Το 2015 εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου, κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, απόφαση σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στην αγοράστρια εταιρεία να προβεί σε οποιαδήποτε νομική και πραγματική μεταβολή της πωληθείσας έκτασης . Την παραπάνω απόφαση χαιρέτισε με δήλωση του ο   τ. Υφυπουργού Αθλητισμού και  τ. Βουλευτή Σταύρου Κοντονή ( 20/7/2015)

 Κυρίως όμως κατά  την εκδίκαση της αγωγής το 2017, το ελληνικό δημόσιο , εκπροσωπούμενο από τον  τότε υπουργό των οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλωτο, με πρόσθετη παρέμβαση του στην αγωγή της εκκλησίας,  ζήτησε την ακύρωση του επίδικου συμβολαίου.

Αντίθετα  παραμονές εκδίκασης της ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός κ Μητσοτάκης  κατήγγειλε στην βουλή την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για την χαμένη επένδυση του Εμίρη στην Ζάκυνθο ( 17/12/2016)

Ενώ ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης δήλωνε στις 12/1/2017 στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στίγμα”:  θα αλλάξουν όσους νόμους χρειαστεί να αλλάξουν για να γίνουν επενδύσεις κι ότι στην Ελλάδα που κάθε Δεκέμβρη σπάνε και καίνε μαγαζιά και δεν τηρούνται οι νόμοι «μας έπιασε ο πόνος για τους  νόμους » όσον αφορά στην επένδυση του εμίρη του Κατάρ.

Λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, με την νέα πλέον κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Κατάρ, ο οποίος δήλωσε σε Έλληνες δημοσιογράφους ότι «ανοίγει νέα σελίδα στις σχέσεις με το Κατάρ» και ότι «το project της Ζακύνθου…που βαλτώνει τα τελευταία χρόνια λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και δικαστικών περιπετειών, θα ξεπαγώσουν άμεσα» (iefimerida, δημοσίευμα 29/7/2019, το οποίο ο υπουργός Ανάπτυξης αναπαρήγαγε στον λογαριασμό του στο twitter).

Αξίζει ακόμα να τονιστεί ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε και υλοποίησε μέτρα, όπως το εθνικό κτηματολόγιο και τους δασικοί χάρτες, διαμορφώνοντας σήμερα ένα σύγχρονο και προστατευτικό θεσμικό πλαίσιο για την αποτροπή παρόμοιων σκανδαλωδών υποθέσεων.

Αντίθετα ο συναινετικός δικομματισμός ΝΔ και Πασόκ είχαν κάνει το κτηματολόγιο το γεφύρι της Άρτας.

Είναι νομίζουμε σαφές λοιπόν,  ποιος  έβαλε και βάζει πλάτη στο πλιάτσικο και στην αρπαγή στο όνομα των δήθεν επενδύσεων.

Δηλώνουμε σαν  ΣΥΡΙΖΑ πως  θα σταθούμε, όπως μέχρι σήμερα, αλληλέγγυοι σε όλες τις  προσπάθειες των φορέων και των πολιτών  της Ζακύνθου για την απόδοση δικαίου.

Τις επόμενες μέρες κατατίθεται μάλιστα  σχετική ερώτηση στην βουλή από τον βουλευτή επικρατείας και γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ    Πάνο Σκουρλέτη, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ζάκυνθο.

 

ΥΓ:  προς την κα Περιφερειάρχη: “Δεν παντρευτήκαμε και τις απόψεις του κ  Π. Καμμενου, κ Κρατσα….”

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.