«Και να αδελφέ μου, θα μάθουμε να κουβεντιάζουμε πάλι, ήσυχα και απλά » // Κική Καρυδακη-Γριμάνη υποψηφια βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ // Ομιλία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στις 4 Ιούλη


suriza_proeklogiki10

 

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι της καρδιάς μου, συνοδοιπόροι της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, συναντιόμαστε σήμερα εδώ, πολίτες από διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικούς δρόμους, διαφορετικές γενιές, με έναν και μοναδικό στόχο. Να μην επιτρέψουμε να κυβερνήσουν την πατρίδα μας, αυτοί που την κατέστρεψαν.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, το ψηφοδέλτιό μας, θα είναι ψηφοδέλτιο νίκης. Ο κάθε ένας από τους υποψήφιους, σ΄ αυτή την κρίσιμη μάχη, φέρνει μαζί την προσωπικότητα, τους αγώνες, την αλήθεια του.

Σε ό,τι με αφορά, οι αγώνες που με όρισαν σαν γενιά, δεν έπαψαν ποτέ, να διαφεντεύουν τη ζωή μου. Στους χώρους δουλειάς, στον πολιτισμό, στον συνδικαλισμό. Το τρίπτυχο «ψωμί-παιδεία-ελευθερία», μισόν αιώνα σχεδόν μετά την πτώση της χούντας επανήλθε πιο επίκαιρο από ποτέ. Γι΄ αυτό θεωρώ ότι η νέα γενιά, οφείλει σήμερα να ορίσει με τη στάση της, το δικό της όραμα. Να ορίσει με τον αγώνα της και το πολιτικό της μήνυμα, αυτό, που σηματοδοτεί τη δική της πορεία προς τα εμπρός.

Φίλες και φίλοι, οι καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν των μνημονίων, η ασυδοσία, τα σκάνδαλα, το χρηματιστήριο, οι μίζες και οι ευθύνες τους, οδήγησαν τη χώρα μας στον γκρεμό, και τους πολίτες της, στην ανεργία, τη φτωχοποίηση, τα λουκέτα, την απόγνωση, την αυτοκτονία, την μετανάστευση. Ξεχνιούνται άραγε αυτά;

Σαν γυναίκα, εργαζόμενη και μητέρα, βίωσα αυτά τα χρόνια της κρίσης, την υποβάθμιση της σαραντάχρονης δουλειάς μου, την απαξίωση των

σπουδών των παιδιών μου, την ανεργία, την κακοπληρωμένη υπο και ετερο απασχόλησή τους, τον ξενιτεμό. Ξεχνιούνται άραγε αυτά;

Σαν ενεργός πολίτης συστρατεύτηκα στον ΣΥΡΙΖΑ, για να γίνω η φωνή των αδύναμων και να φωνάξω μαζί τους ότι:

ΕΜΕΙΣ, οι χιλιάδες ανώνυμοι πολίτες, που παίξατε τις ζωές μας στα χρηματιστήρια της αδιαντροπιάς, του θράσους, της κοινωνικής αναλγησίας, που μας είπατε ότι μαζί τα φάγαμε, σας απαντάμε ότι δεν γυρίζουμε πίσω.

ΕΜΕΙΣ, οι πολίτες που ομνύουμε στην κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημοκρατία,

ΕΜΕΙΣ, οι πολίτες που «δεν ξεχνάμε τι σημαίνει δεξιά», αλλά έχουμε ψηλά στην ατζέντα μας, την αξιοπρέπεια, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και ευαισθησία,

ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΕΜΕΙΣ, οι πολίτες που στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, κάναμε τη σκοτεινιά της Ελλάδας, ΕΛΠΙΔΑ για το αύριο,

ΕΜΕΙΣ, οι πολίτες που σηκώσαμε στις δικές μας πλάτες το βάρος των δικών σας ευθυνών,

ΕΜΕΙΣ, οι πολίτες που δεν διεκδικούμε μια θέση εξουσίας για τα συμφέροντά μας, αλλά μια θέση στον ήλιο,

ΕΜΕΙΣ, οι χιλιάδες ανώνυμοι πολίτες, αρνούμαστε να γίνουμε, υποψήφια θύματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής σας, που ξεδιάντροπα αγκαλιάζεται σήμερα και από τη δημοκρατική τάχα μου ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,

ΕΜΕΙΣ, οι πολίτες που πληρώσαμε το 500 εκατομμύρια δάνεια των κομμάτων σας, αρνούμαστε με

την ψήφο μας να σας δώσουμε το συγχωροχάρτι της αυτοδυναμίας σας.

ΕΜΕΙΣ, οι πολίτες που προσπαθήσατε να μας εγκλωβίσετε στην εικονική σας πραγματικότητα, της κεφαλαιοκρατικής σας ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, σας γυρίζουμε την πλάτη.

Γιατί επιθυμούμε για μας και τα παιδιά μας, αξιοπρεπείς, καλά αμειβόμενες δουλειές, 7ωρο εργασίας και συλλογικές συμβάσεις.

ΕΜΕΙΣ, οι χιλιάδες ανώνυμοι πολίτες, σας καταλάβαμε, παρά τους πληρωμένους κονδυλοφόρους σας, τους επίορκους δημόσιους λειτουργούς σας, τους Μαρινάκηδες της επιχειρηματικότητάς σας.

Γι ΄ αυτό:

ΕΜΕΙΣ, οι δημοκράτες πολίτες της Ζακύνθου, βάζουμε φραγμό στα σχέδιά σας, αρνούμενοι να παραδώσουμε τη δημοκρατική έδρα του νομού μας, στα χέρια των εκφραστών σας.

ΕΜΕΙΣ, οι δημοκράτες πολίτες της Ζακύνθου, αρνούμαστε να παραδώσουμε, τη μία και μόνη δημοκρατική έδρα του νομού μας, στα χέρια των νονών της υγείας,

ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,

που εσείς απαξιώσατε.

ΕΜΕΙΣ, οι δημοκράτες πολίτες της Ζακύνθου, δεν θα επιτρέψουμε να παρθεί η έδρα από τους εκφραστές ενός άναρχου τουριστικού μοντέλου, που αναπτύσσεται σε βάρος του περιβάλλοντος, καταπατεί, ρυπαίνει, απαξιώνει κατοίκους και εργαζόμενους.

Σύντροφοι και φίλοι, την Κυριακή ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Την Κυριακή αποφασίζουμε αν θα κάνουμε βήματα μπροστά σαν κοινωνία, ή θα ενδώσουμε στην οπισθοχώρηση.

Και συ αδελφέ μου, παλιέ μου φίλε, παλιέ μου σύντροφε, σκέψου πριν γίνεις ανώνυμος πλειοδότης της δεξιάς, αυτής που πολέμησες. Σκέψου, πριν γίνεις με τη στάση σου, αυτόματος χειροκροτητής των οδοστρωτήρων καταστροφής του Μητσοτάκη.

Γιατί αύριο στους ίδιους δρόμους των αγώνων θα συναντηθούμε ξανά, με σημαία την ανθρωπιά. Το γνωρίζεις, οι αγώνες δεν τελειώνουν ποτέ!!!

Ξέρω!!! Είσαι θυμωμένος για τα λάθη, τις αστοχίες, τις παραλείψεις μας. Ξέρω!!! Ήθελες περισσότερα ….

Όμως αυτά μπορέσαμε, ως εδώ αντέξαμε αυτή την τετραετία. Αύριο αρχίζει μια άλλη, με περισσότερο πείσμα, καλύτερο πρόγραμμα, περισσότερη έγνοια για του πολλούς.

«Και να αδελφέ μου, θα μάθουμε να κουβεντιάζουμε πάλι, ήσυχα και απλά. Έτσι θα λέμε πια τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη».

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.