Άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης για τη στήριξη των κατοίκων της Ζακύνθου που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Δελτίο τύπου του Υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου Στ. Κοντονή


limni-zakynthos-270x161

2/12 2016. Άμεση είναι η αντίδραση της Κυβέρνησης για τη στήριξη των κατοίκων της Ζακύνθου που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, κατολισθήσεις) στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2016. Αυτό τονίζεται σε δελτίο τύπου του Υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή.

Ειδικότερα με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης:

α) Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής στις Δ.Ο.Υ. βεβαιωμένων οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κύρια εγκατάσταση (έδρα) ή την κύρια κατοικία τους στην ως άνω περιοχή, που λήγουν ή έληξαν μέσα στο διάστημα κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. Για το ίδιο διάστημα και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

β) Αναστέλλεται η είσπραξη των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών των ανωτέρω προσώπων έως τη λήξη κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, όπως προσδιορίζεται στην ανωτέρω απόφαση.

Η άμεση και έμπρακτη αυτή κυβερνητική δράση έρχεται να συμπληρώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απάντηση από το Βήμα της Βουλής του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βουλευτή Ζακύνθου κ. Σταύρου Κοντονή στη δήλωση των πέντε τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας και να κλείσει τελειωτικά τη συζήτηση περί δήθεν «κυβερνητικής αδιαφορίας» ως προς τη Ζάκυνθο.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.