Στην περιφέρεια ιονίων νήσων πέρασε σήμερα το κτίριο του παλαιού νοσοκομείου . Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση. Δήλωση του υφυπουργού αθλητισμού Σταυρου Κοντονή.


ΖΆΚΥΝΘΟΣ 9/3/2016: Υπεγράφη σήμερα παρουσία του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη, του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονη, του περιφερειάρχη ιονίων νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου και του αντιπεριφερειάρχη ζακύνθου Λευτερη Νιοτοπουλου η κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών για την παραχώρηση του κτηρίου του παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου από το Υπουργείο Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και κατά συνέπεια την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

Υλοποιείται ετσι ενα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την αξιοποίηση υπαρχόντων κενών  δημόσιων κτιρίων  και την εξοικονόμηση χιλιάδων ευρώ που πληρώνει το κράτος  για ενοίκια στέγασης των υπηρεσιών του, προς όφελος των πολιτών που εδώ και πολλά χρόνια υπόκεινται σε δυσβάσταχτους φόρους.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΥΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής δήλωσε σχετικά: «Όσα διεκδίκησα για τη Ζάκυνθο ως βουλευτής της Αντιπολίτευσης, θα υλοποιηθούν σε βάθος τετραετίας με την κυβέρνηση της Αριστεράς. Είναι για μένα θέμα πολιτικής αξιοπιστίας και έμπρακτης αγάπης για τον τόπο μας».

Σε σχετικό δελτίο τύπου του υφυπουργού αθλητισμού τονίζεται:

«Μετά από επίμονες ενέργειες του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή υπεγράφη σήμερα η ΚΥΑ των συναρμόδιων Υπουργών για την παραχώρηση του κτηρίου του παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου από το Υπουργείο Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και κατά συνέπεια την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

Στο κτήριο θα μεταφερθούν δημόσιες υπηρεσίες που σήμερα στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια αλλά και θα αναπτυχθούν νέες δραστηριότητες, όπως συνέδρια και αντίστοιχες εκδηλώσεις. Με αυτόν τον τρόπο, και στο πλαίσιο του συνολικού νοικοκυρέματος των δημόσιων οικονομικών που προωθεί η αριστερή διακυβέρνηση, γίνεται πράξη η ορθή εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας και η εξοικονόμηση δημόσιων πόρων προς όφελος των πολιτών που εδώ και πολλά χρόνια υπόκεινται σε δυσβάσταχτους φόρους »

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.