Πράσινο φως για την χωροθέτηση της στεγασμένης Μονάδας για τα απορρίμματα κοντά στο αεροδρόμιο


καθα

Το «πράσινο φως» για τη χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας των Απορριμμάτων στο οικόπεδο που ανήκει στο Δήμο και βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διαλογής και Ανακύκλωσης φαίνεται να δόθηκε μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, με την συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη αλλά και του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κώστα Λιτζεράκη.

Στην συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε μετά από την μεσολάβηση του Υφυπουργού Αθλητισμού και Βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή, οι εκπρόσωποι του Δήμου Ζακύνθου αλλά και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων παρουσίασαν αναλυτικά τον σχεδιασμό για την κατασκευή ενός στεγασμένου χώρου όπου θα φιλοξενηθεί η Μονάδα.

Σημειώνεται πως εκτός από το Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά και τον Αντιδήμαρχο Αντώνη Αντίοχο, στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Π. Μυλωνάς, ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Φορέα Θ. Κάρδαρης, ο μηχανικός του Δήμου Δ.Τουρκάκης που ανέλαβαν να παρουσιάσουν αναλυτικά στοιχεία για την Μονάδα όπως είναι τα τοπογραφικά σχέδια και λεπτομέρειες για την κατασκευή όπως είναι τα ύψη, οι αποστάσεις κτλ.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί πως στην σύσκεψη παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος αλλά και ο τέως Βουλευτής Διονύσης Γκούσκος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το γραφείο του κ.Κοντονή, το θετικό κλίμα απέναντι στο αίτημα του Δήμου για την χωροθέρηση της Μονάδας στο συγκεκριμένο οικόπεδο είχε προετοιμαστεί όλο το προηγούμενο διάστημα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και πλέον αναμένονται συγκεκριμένες ενέργειες, αφού οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΥΠΑ αλλά και του αρμόδιου Υπουργείου θα συντάξουν τις προβλεπόμενες εισηγήσεις.

Η παράμετρος που φαίνεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αφορά το γεγονός ότι η Μονάδα θα λειτουργήσει σε στεγασμένο χώρο και πρόκειται για την πρώτη φορά που μια τέτοια λύση θα τεθεί σε εφαρμογή σε πανελλαδικό επίπεδο.

Να σημειωθεί τέλος, πως σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- η τοπική υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας, στην γνωμοδότησή της παρουσίασε επιφυλάξεις ανάλογες με αυτές που είχαν εκφραστεί και κατά το πρόσφατο παρελθόν, όταν υπήρξε αίτημα από την προηγούμενη δημοτική αρχή για την εγκατάσταση του δεματοποιητή στο ίδιο οικόπεδο.

Οι επιφυλάξεις αυτές φαίνεται πως αίρονται σε ανώτερη διοικητική κλίμακα της ΥΠΑ και ως εκ τούτου η αδειοδότηση φαίνεται πως θα δοθεί.

 Πηγή: Εφημερίδα Ερμής- ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.