Παραδόθηκε σε λειτουργία η νέα Πτέρυγα του ΟΔΑΖ


GHROKOMEIO

Με αφορμή τα εγκαίνια της νέας Πτέρυγας του ΟΔΑΖ που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων- ΟΔΑΖ Στάθης Μπετίνης, αναφέρθηκε αφενός στην σημαντική αυτή υποδομή που απέκτησε το νησί μας, αφετέρου στις νέες προσπάθειες που ξεκίνησαν για την ανακαίνιση του υφιστάμενου παλιού κτηρίου.

Ο ίδιος έκανε γνωστές και τις τελευταίες εξελίξεις  για το καυτό θέμα που αφορά το συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων και την προοπτική ψήφισης της πολυαναμενόμενης ρύθμισης από τη Βουλή.

«Πρόκειται για ένα κτήριο 2.000 τετραγωνικών μέτρων, στο ισόγειο του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί το Τμήμα των Ατόμων με Αναπηρία. Ο 1ος όροφος προορίζεται για το Κέντρο Προστασίας της Παιδικής Ηλικίας, αλλά επειδή το τμήμα αυτό δεν υπάρχει στον ΟΔΑΖ καταβάλουμε προσπάθειες ώστε η χρήση να αλλάξει και να μεταφερθεί στο χώρο το Κέντρο για τους Χρονίως Πάσχοντες» σημείωσε ο κ. Μπετίνης κάνοντας γνωστό πως ήδη τοποθετήθηκαν στον όροφο 36 κρεβάτια.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Μπετίνης τόνισε πως το σημαντικό αυτό έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, κατασκευάστηκε και παραδόθηκε μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

Για το παλιό κτήριο έκανε γνωστό πως ήδη συντάσσεται μια μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που έχει να κάνει με την ανακαίνισή του.

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε το μεγάλο αυτό κτήριο για τη δημιουργία ενός ξενώνα για τους άπορους, τους άστεγους και τα Άτομα με Αναπηρία. Η μελέτη συντάσσεται από την Π.Ε Ζακύνθου με σκοπό να αξιοποιήσουμε μια πρόσκληση του νέου ΕΣΠΑ που έχει δημοσιευτεί και αφορά την ανακαίνιση των κτηρίων που αφορούν τον χώρο της Πρόνοιας» δήλωσε ο κ. Μπετίνης.

Ο εξοπλισμός των νέων εγκαταστάσεων αγοράστηκε με χρήματα του ΟΔΑΖ, ενώ τα δωμάτια του 1ου ορόφου επιπλώθηκαν με ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

 Για το συνταξιοδοτικό

 Ο κ. Μπετίνης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τελική  λύση στο συνταξιοδοτικό πρόβλημα των εργαζομένων, παρά τα εμπόδια που έχουν προκύψει όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σημειώνεται πως για το θέμα υπάρχει ήδη συνεργασία με το Βουλευτή Ζακύνθου και Υφυπουργό Στ. Κοντονή.

«Γνωρίζουμε ότι το Σχέδιο Νόμου που περιελάμβανε τη νομοθετική ρύθμιση είχε κατατεθεί στις 18 Ιουνίου στη Βουλή. Ακολούθησαν όμως το Δημοψήφισμα και οι Εκλογές και έπρεπε να ενημερωθεί ο νέος Υπουργός» σημείωσε ο κ. Μπετίνης, συμπληρώνοντας πως η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  αποδέχτηκε την ρύθμιση.

 

Πηγή: Εφημερίδα Ερμής – Μαριλένα Παπαδατου

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.