Δήλωση του Στ. Κοντονή – Επιρρίπτει ευθύνες σε πρώην και νυν Δημοτική Αρχή για την πλατεία Σολωμού – 127.000 € για το έργο


Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2015 19:34

kontonis1000_plateia_1 Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Ζακύνθου κ. Σταύρος Κοντονής, με ανακοίνωσή του, στρέφεται ευθέως εναντίον της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής , επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες και στην σημερινή Δημοτική Αρχή, για την καταστροφή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, της πλατείας Σολωμού.

Ο Υφυπουργός , που σήμερα καλείται να αντιμετωπίσει παθογένειες ετών, ενημερώνει την ζακυνθινή κοινωνία ότι η Κυβέρνηση προχώρησε στην εκταμίευση 127.000 ευρώ ως μέρος του τιμήματος για την αποκατάσταση της κεντρικής πλατείας του νησιού και προειδοποιεί … «Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που η κυβέρνηση καλείται να χρηματοδοτήσει έργο αποκατάστασης, εξαιτίας δολιοτήτων και ανικανοτήτων»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης, σύμφωνα με την οποία ο κ. Κοντονης , ζητά την «αναθεώρηση της αρχικής μελέτης, έτσι ώστε να επέλθει η αποκατάσταση της πλατείας στην προτέρα μορφή…»

Αναλυτικά η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρά το γεγονός ότι η καταστροφή της πλατείας Σολωμού, για την οποία την κύρια ευθύνη έχει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία υπέγραψε τη σύμβαση καταστροφής 10 μέρες πριν παραδώσει το δήμο, αλλά και σε ένα βαθμό και η σημερινή, η οποία λανθασμένα επέτρεψε τη συνέχιση του έργου χωρίς να διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους για την υλοποίησή του, αποτελεί έργο που έπρεπε να ολοκληρωθεί από το Δήμο, η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του προβλήματος για όλη την ζακυνθινή κοινωνία προχώρησε στην εκταμίευση 127.000 ευρώ ως μέρος του τιμήματος για την αποκατάσταση της κεντρικής πλατείας του νησιού, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που η κυβέρνηση καλείται να χρηματοδοτήσει έργο αποκατάστασης, εξαιτίας δολιοτήτων και ανικανοτήτων. Είναι άμεση ανάγκη η αναθεώρηση της αρχικής μελέτης, έτσι ώστε να επέλθει η αποκατάσταση της πλατείας στην προτέρα μορφή δια της πλακοστρώσεως και του ηλεκτροφωτισμού μόνο. Οτιδήποτε άλλο συμβεί, όπως για παράδειγμα, η συνέχιση των έργων περί «μεταφοράς της θαλάσσιας αύρας» θα αποτελεί πρόκληση για όλους τους Ζακυνθινούς.

Πηγή: Zantepress 24

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.