Συνέντευξη τύπου της «Ριζοσπαστικής Συνεταιριστικής Κίνησης Αγροτών» που συμμετέχουν στις εκλογές της Κυριακής 30 /11, για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζακύνθου


ΣΥΝΕΤΑΙΡΣΜΟΙ Το αίτημα για διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο στην ΕΑΣΖ θέτουν οι εκπρόσωποι της «Ριζοσπαστικής Συνεταιριστικής Κίνησης Αγροτών» που συμμετέχουν στις εκλογές για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζακύνθου και σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στο καφέ Κόκκινος Βράχος, αναφέρθηκαν στα κυριότερα σημεία των θέσεων που υποστηρίζουν για την λειτουργία του συνεταιρισμού.

Στην Συνέντευξη παρευρέθηκαν οι Καίσαρας Φλεμοτόμος και Αλέξανδρος Χαλικιόπουλος, υποψήφιοι για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣΖ, ο Αναστάσιος Κλαυδιανός υποψήφιος για το Εποπτικό Συμβούλιο και ο Τότης Καμπίτσης, υποψήφιος επίσης για το διοικητικό συμβούλιο αλλά και για την ΠΑΣΕΓΕΣ.

«Εκφράζουμε μια προσπάθεια από νέους ανθρώπους, που δεν έχουν ασχοληθεί κατά το παρελθόν με τις εκλογές στην ΕΑΣΖ και στηρίζονται σε συγκεκριμένες αρχές και θέσεις. Αυτό που ζητάμε καταρχήν είναι η συμμετοχή των αγροτών στις διαδικασίες που θα γίνουν, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ενδεικτικό» τόνισε αρχικά ο κ. Φλεμοτόμος, υπογραμμίζοντας πως θετικά αποτελέσματα θα υπάρξουν μόνο με μαζική συμμετοχή.

«Η παρουσία μας δεν έχει σχέση με ότι ήξεραν οι αγρότες μέχρι σήμερα, μια που το βασικό μας γνώρισμα είναι ότι δεν στηριζόμαστε σε γνωστά και επιφανή πρόσωπα της κοινωνίας και του αγροτικού συνδικαλιστικού χώρου, αλλά πάνω σε θέσεις και αρχές για την λειτουργία της Ένωσης, την αξιοπρέπειά αλλά και την αποτελεσματικότητά της.

Η Οργάνωση είναι ο μεγαλύτερος παραγωγικός φορέας στη Ζάκυνθο που συγκεντρώνει τα περισσότερα αγροτικά προϊόντα, τα μεταποιεί και τα εμπορεύεται» αναφέρθηκε στην συνέχεια, ενώ έγινε ειδική μνεία στο άρθρο 19 του Νόμου 4224/2013 με το οποίο αναστέλλονται όλες οι ποινικές διώξεις για προέδρους και μέλη διοικητικών συμβουλίων συνεταιρισμών καθώς και για στελέχη τους (γενικοί διευθυντές, διευθυντές, διαχειριστές, γραμματείς, ταμίες) με την προϋπόθεση ότι οι συνεταιρισμοί συγχωνεύονται ή τίθενται σε εκκαθάριση.

«Δεν αναφερόμαστε ειδικά στη Ζάκυνθο, αλλά πανελλαδικά, αφού με βάση τον συγκεκριμένο Νόμο, όσοι συνεταιρισμοί έκαναν ατασθαλίες, απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους. Εμείς έχουμε κάθετες απόψεις και ζητάμε διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο, δημόσια εποπτεία και απόδοση ευθυνών αν υπάρχουν. Δεν έχουμε κάτι προσωπικό και η θέση μας είναι πολιτική» τόνισε ο κ. Φλεμοτόμος στην συνέχεια, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να γίνει καμία νύξη ειδικά για την λειτουργία της ΕΑΣΖ από την στιγμή που δεν έχει γίνει έλεγχος για να υπάρξουν στοιχεία.

Ο κ. Καμπίτσης τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη η αγροτική παραγωγή να συνδυαστεί επιτέλους με τον τριτογενή τομέα και ειδικά τον τουρισμό σχολιάζοντας πως θα πρέπει να εφαρμοστεί η Νομοθεσία που αφορά την παραγωγή αγροτικών προϊόντων όπως είναι το ελαιόλαδο, ως προϊόντα προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης.

«Η ευθύνη για την μη παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, που θα φτάσουν και στην κατανάλωση είναι ευθύνη του αγροτικού συνεταιρισμού αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλοι μαζί πρέπει να κατευθύνουμε την παραγωγή σε προϊόντα με γεωγραφική προέλευση για να κερδίσουμε την τοπική αλλά και διεθνή αγορά» κατέληξε.

Πηγή: Εφημερίδα Ερμής

Διαβάστε ακόμα: Η διακηρυξη της «Ριζοσπαστικής Συνεταιριστικής Κίνησης Αγροτών»

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.