Στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO να ενταχθεί η σταφίδα – Eρώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ


stafida Την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη ένταξης της Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας στην άυλη πολιτιστική κληρονομικά της UNESCO, συνυπογράφει και ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής.
Η ερώτηση απευθύνεται προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ στο κείμενο που υπογράφουν οι ερωτώντες βουλευτές Πετράκος Θανάσης, Αποστόλου Βαγγέλης, Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Έφη,Κανελλοπούλου Μαρία, Κοντονής Σταύρος και Χατζηλάμπρου Βασίλης, σημειώνεται μεταξύ άλλων η ιστορία της παραγωγής του προϊόντος στη Ζάκυνθο που ξεκινά από το διάστημα 1200-900 π.Χ!
Οι Βουλευτές σημειώνουν πως η ένταξη της καλλιέργειας της μαύρης Κορινθιακής σταφίδας στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO, μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει, αφού θα ωφελήσει όλες τις περιοχές της χώρα μας όπου παράγεται η μαύρη Κορινθιακή σταφίδα (Μεσσηνία, Αχαΐα, Κορινθία, Ηλεία, Ζάκυνθος), καθώς θα την καταστήσει κτήμα της παγκόσμιας κληρονομιάς, θα συμβάλλει στην εγχώρια και παγκόσμια καμπάνια προβολής του προϊόντος και ιδιαίτερα την προώθησή του ως ελληνική υπερτροφή, διευκολύνοντας παράλληλα την αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων και ενισχύοντας τον γαστρονομικό-πολιτιστικό τουρισμό και τον αγροτουρισμό των περιοχών παραγωγής της.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
9060544-4

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.