Ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου για την καθυστέρηση των λιμενικών έργων στην Ζάκυνθο και τον διαχειριστικό έλεγχο στο Λιμενικό Ταμείο


LIMANI-KINHSH Τα λιμενικά έργα συζήτησαν ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής και Πρόεδρος Λιμενικού ταμείου Τιμόθεος Ζώντος με τον Υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε συνάντηση που πραγματοποίθηκε στο στο Υπουργείο. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε ακόμα και η κ Μαρλέν Ξανθού μέλος της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου.

Με δεδομένο ότι το νησί μας έχει πολλές εκκρεμότητες στον τομέα των λιμενικών έργων, η ζακυνθινή αντιπροσωπεία συζήτησε με τον Υπουργό τις χρηματοδοτήσεις που υπάρχουν ώτε να γίνει η σχετική προετοιμασία.

Τα έργα για τα οποία εγίνε αναφορά ήταν η προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια, το λιμάνι των Βολιμών αλλά και αυτό της πόλης.

Με δεδομένο ότι έχουμε ένα master plan που είναι χρήσιμο εργαλείο για να κάνουμε προγραμματισμό στα επόμενα χρόνια, μπορούμε να κινηθούμε με καλύτερες προϋποθέσεις και να διεκδικήσουμε.

Μεταξύ άλλων στη συνάντηση με τον Υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ζηζητήθηκε καί η προώθηση και ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών που γίνονται σε φάσεις και κατά το παρελθόν είχαν προκύψει προβλήματα κατασκευαστικής φύσεως.

Για το λιμάνι της πόλης, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν αναφορικά με τη λειτουργία του εμπορικού και του τουριστικού τομέα καθώς επίσης απαιτούνται εργασίες στη χερσία ζώνη η οποία για πολλά χρόνια έχει παρσμείνει ασυντήρητη. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η ανάγκη ελέγχου και επισκευών στα σημεία που υπάρχουν σπηλαιώσεις κατά μήκος της λιμενολεκάνης.

Πρέπει να αναφερθεί ακόμα ότι αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι να προταχθεί η κατασκευή προβλήτας για την πρόσδεση των κρουαζιεροπλοίων, έργο που είναι συνδεδεμένο με την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του νησιού καθώς ο θαλάσσιος τουρισμός είναι σε ανοδική πορεία.

Πηγή: Εφημερίδα Ερμής

Διαβάστε ακόμα:

Επιμένει στον έλεγχο του Λιμενικού Ταμείου η Μαρλέν Ξανθού… Παρέμβαση στον Υπουργό

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.