Δημοτική Κίνηση «Ζακυνθινή Αναγέννηση» : Κάλεσμα προς τους πολίτες της Ζακύνθου


Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 11:28

651 Εμείς, οι ενεργοί πολίτες, με αίσθημα ευθύνης, αυτοσεβασμού και αλληλοσεβασμού, αποφασίσαμε να οργανωθούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε ένα σχήμα ανεξάρτητο, συμμετοχικό και αντιμνημονιακό και να εργαστούμε για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, την αντιμετώπιση των χρόνιων και καθημερινών προβλημάτων και την ουσιαστική συμμετοχή του δημότη στη διοίκηση του δήμου μας. Στα χρόνια της κρίσης είναι αναγκαίο η τοπική αυτοδιοίκηση να γίνει ασπίδα προστασίας απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές και γέφυρα σύνδεσης του ατομικού με το συλλογικό στο δρόμο της προοπτικής και της ανάπτυξης .

Με επικεφαλής το Μίμη Μαρίνο – Κουρή, συγκροτήσαμε τη Δημοτική Κίνηση “Ζακυνθινή Αναγέννηση”, που λειτουργεί με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, με προοπτική να παγιωθεί σε κύτταρο λαϊκής συμμετοχής στα δημοτικά πράγματα και με άμεσους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους. Άμεσοι στόχοι είναι η διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς, η διαμόρφωση του προεκλογικού προγράμματος και η συγκρότηση ψηφοδελτίου για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης του Δήμου μας. Μεσοπρόθεσμοι στόχοι είναι η ενεργοποίηση των πολιτών σε μια αγωνιστική και αλληλέγγυα στάση ζωής, οι οποίοι μέσα από ανοιχτές διαδικασίες θα συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων για τα τεκταινόμενα στο Δήμο. Μακροπρόθεσμα στοχεύουμε σε ένα συνολικό σχεδιασμό και υλοποίηση έργων πνοής για τη Ζάκυνθο, με πυξίδα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

– Οραματιζόμαστε την Αναγέννηση της Ζακύνθου και την ανάδειξή της στη θέση που της αξίζει στον ελληνικό και διεθνή χώρο, με την προστασία και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, των φυσικών πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ανθρώπινων δυνατοτήτων του τόπου.

– Θεμελιώνουμε την προσπάθειά μας πάνω σε συμμετοχικές, διαφανείς και συναινετικές διαδικασίες, σε σταθερές συνεργασίες, χωρίς αποκλεισμούς, με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και τους φορείς, με έγκαιρο κι επιστημονικά επαρκή προγραμματισμό για την επίλυση των μικρών και καθημερινών, αλλά και των κρίσιμων προβλημάτων, που ταλαιπωρούν τους δημότες και ανακόπτουν την πρόοδο του τόπου.

– Οικοδομούμε μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα λειτουργεί ως βασικός μοχλός οργάνωσης δράσεων αλληλεγγύης και υπεράσπισης της κοινωνικής συνοχής και ως ανάχωμα στη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Μια δημοτική αρχή που θα εργάζεται με τεχνοκρατική γνώση, περιβαλλοντική και πολιτιστική ευαισθησία, σε συνεχή διαβούλευση με τους δημότες και τους φορείς, χωρίς συναλλαγές, ευκαιριακές συνεργασίες, κομματικές κι οικονομικές εξαρτήσεις.

– Εναντιωνόμαστε στις πελατειακές σχέσεις, στους αποκλεισμούς, στη διαπλοκή, στη διαφθορά, στην αδιαφάνεια, στην προχειρότητα, στις ύποπτες απευθείας αναθέσεις της τελευταίας στιγμής, στον κατακερματισμό των έργων, στις ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου πλούτου, στον άδικο φοροεισπρακτικό ρόλο της δημοτικής αρχής.

– Διεκδικούμε τον αληθινό αυτοδιοικητικό και πολιτικό ρόλο που μας αξίζει, αλληλέγγυα στους δημότες κι ανατρεπτικά στις μνημονιακές πολιτικές.

– Αξιοποιούμε το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, με τις αναγκαίες υποδομές, ως προοπτική βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης.

– Ιεραρχούμε πρωταρχικά την υγεία, την εργασία, την ασφάλεια, την παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό για όλους τους δημότες. Όλα αυτά, μπορούν να υλοποιηθούν αν με αποφασιστικότητα, πίστη στο όραμά μας και ενότητα, διεκδικήσουμε μια αυτοδιοικητική εκπροσώπηση που θα αντιστέκεται στις μνημονιακές πολιτικές, θα υπηρετεί και θα στηρίζει τους δημότες σε κάθε δίκαιο αίτημά τους.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ως ενεργοί πολίτες, γιατί θέλουμε και μπορούμε, μαζί, με αρετή και τόλμη, με λογισμό και μ’ όνειρο να αναγεννήσουμε τη Ζάκυνθο.

Ακολουθεί κατάλογος ιδρυτικών μελών κίνησης

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.