Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υγείας, όσον αφορά την κρίσιμη κατάσταση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας «Μετάβαση» Κεφαλονιάς-Ζακύνθου-Ιθάκης




Δελτίο Τυπου

Ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής κατέθεσε ερώτηση από 5-11-2012 προς τον κ. Υπουργό Υγείας, όσον αφορά την κρίσιμη κατάσταση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας «Μετάβαση» Κεφαλονιάς-Ζακύνθου-Ιθάκης. Τοποθετούμενος ως προς την ερώτηση αυτήν, ο βουλευτής ανέφερε τα ακόλουθα.

Η ΚΜΨΥ «Μετάβαση» λειτουργεί εδώ και έξι χρόνια στα παραπάνω νησιά και προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας ως αποκεντρωμένη δομή, τόσο διαγνωστικές και θεραπευτικές όσο και ενημερωτικές-συμβουλευτικές. Το προσωπικό της καλύπτει περιοχές, οι κάτοικοι των οποίων έχουν δυσχερή πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία και λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές σχέσεις και την ένταξη του ατόμου στην τοπική κοινότητα. Δυστυχώς, μετά από πολλές περικοπές προσωπικού, η μονάδα αυτή εξυπηρετείται από μόνο 14 άτομα. Σήμερα, η πολιτεία μειώνει την κρατική χρηματοδότηση σε επίπεδο κατώτερο του μισού του αναγκαίου προϋπολογισμού της. Το προσωπικό, εξαιτίας αυτών των μνημονιακών περικοπών, παραμένει πάνω από έξι (6) μήνες απλήρωτο και ούτε φαίνεται προοπτική καταβολής των μελλοντικών αποδοχών του. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αντιστραφεί και να διατεθούν τα αναγκαία κονδύλια με σκοπό την κάλυψη του αναγκαίου προϋπολογισμού λειτουργίας της μονάδας και την καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων της.

Ααθήνα , 8-11-2012

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.