Η Τελική Μάχη συμβαίνει εντός μας

Διονύσης Κωνσταντόπουλος ΣΥΡΙΖΑ Ζάκυνθος

Διονύσης Κωνσταντόπουλος ΣΥΡΙΖΑ Ζάκυνθος

Τα ανθισμένα χαμόγελα των επόμενων ημερών σκιάστηκαν από σύννεφα βαριάς περίσκεψης. Και λέξεις. Εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια λέξεις και σκέψεις. Όσα και τα βλέμματα τα στραμμένα σε οθόνες και έντυπα σε μια απόπειρα κατανόησης του χρησμού της Ιστορίας. Λέξεις και σκέψεις που ξεχύνονται με την ένταση ανοιξιάτικης καταιγίδας. Άλλες νιογέννητες και άλλες τόσο φθαρμένες από την επανάληψή τους που φαντάζουν απωθητικές κάτω από τη μάσκα του τηλεοπτικού μακιγιάζ. Κακόηχα κοπάδια καλοζωισμένων μυγών που στοιχίζονται σε σχηματισμούς μάχης για να εφορμήσουν από ηλεκτρονικές και χάρτινες σελίδες.

Η επίθεσή τους ήταν πολυμέτωπη και ύπουλη. Βιάστηκαν να συνάψουν ανίερες συμμαχίες αντεπίθεσης. Ακύρωσης της Λαϊκής Εντολής. Τα φερέφωνά τους υπερέβαλλαν σε ευτέλεια και χυδαιότητα. Έννοιες παρανοήθηκαν, ιδέες λοιδορήθηκαν, λόγια παραφράστηκαν. Άπαντες οι εναπομείναντες –πρώην- ευνοούμενοι της Διαπλοκής συστρατεύτηκαν με τις ηγεσίες του Παρελθόντος. Και ήταν πολλοί όσοι ταΐζονταν από το Πολιτικό Κατεστημένο για να στελεχώνουν τους μηχανισμούς που-μέχρι πρόσφατα-συντηρούσαν τη σαθρή Εξουσία του. Πολλοί όσοι εκλαμβάνουν τα αποτελέσματα των Εκλογών της 6ης Μαΐου ως απειλή για τα κεκτημένα τους. Πολλά τα όσα είχαν να χάσουν. Γι’ αυτό και φοβούνται τη Λαϊκή Αφύπνιση. Κι αυτό τους κάνει επικίνδυνους.

Γιατί και Εμείς και Αυτοί γνωρίζουμε πως αυτός ο Πόλεμος –που δεν είναι Εμφύλιος, αλλά Παγκόσμιος- παίζεται κυρίως στις καρδιές και στα μυαλά. Και πως τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί. Γιατί περισσότερο από κάθε άλλη Εποχή όλοι γνωρίζουμε πως τώρα διακυβεύονται ακόμα περισσότερα απ’ όσα ο καθένας μας υποψιάζεται. Και επιπλέον, περισσότερο από ποτέ τώρα πια ξέρουμε- πως η Τελική Μάχη συμβαίνει εντός μας. Καθημερινά. Τώρα. Παντού. Τριγύρω και μέσα μας. Και είναι αυτής της εσωτερικής μάχης το αποτέλεσμα που θα κρίνει την έκβαση του Πολέμου της Κάλπης.

Διονύσης Κωνσταντόπουλος

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.