«Πρωτίστη ευθύνη της Δημοτικής Αρχής η διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της δημόσιας υγείας» Ανακοίνωση της Ζακυνθινής Αναγέννησης


mathites_maskes

17/11/2016 Δελτίο τύπου «Ζακυνθινής Αναγέννησης» για την συνάντηση με τον Δήμαρχο

«Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17/11/2016 – με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής – σύσκεψη των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την πολυήμερη αναστολή της αποκομιδής των απορριμάτων.
Η “Ζακυνθινή Αναγέννηση” προσήλθε στην συνάντηση εκτιμώντας τους άμεσους κινδύνους που διαμορφώνονται πλέον για την δημόσια υγεία ιδιαίτερα στην πόλη της Ζακύνθου.
Οι εκπρόσωποι της τόνισαν ότι αποτελεί πρωτίστη προτεραιότητα και ευθύνη της Δημοτικής Αρχής η διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της δημόσιας υγείας με κάθε νόμιμο μέσο.
Οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση προϋποθέτει την άρση αυτού του αδιεξόδου, προκειμένου με ψυχραιμία και χωρίς εκβιαστικά διλήμματα να παρθούν οι ορθότερες αποφάσεις.
Με δεδομένη την αντίθεση της “Ζακυνθινής Αναγέννησης” στις επιλογές της Δημοτικής Αρχής για την διαχείριση των απορριμάτων, προτείναμε την χρησιμοποίηση για ολιγόμηνο χρονικό διάστημα του ΧΥΤΑ του Σκοπού ώστε να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο με γνώμονα πάντα την διακυβευση υπέρτατου αγαθοί.
Με την ταυτόχρονη ταχεία υλοποίηση της ενδιάμεσης μεταβατικής λύσης, της δημιουργίας των πράσινων σημείων και την αποτελεσματική λειτουργία της ανακύκλωσης.
Τέλος εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας κατά πόσον το αίτημα της Δημοτικής Αρχής για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης υπηρετεί τον παραπάνω στόχο»

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.