Γιάννης Τσιρώνης: Συνεχίζουν κανονικά οι εργαζόμενοι στα Εθνικά Πάρκα


«Δεν πρόκειται να σταματήσουν τη λειτουργία τους οι φορείς διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας 102,8» και αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που ήθελαν τη διακοπή των συμβάσεων των εργαζόμενων στους φορείς, λόγω της ολοκλήρωσης του προγράμματος ΕΣΠΑ, από το οποίο γινόταν η χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους. 

tsironis1451311432

Ο υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Κόκκινο Καβάλας 102,8», γνωστοποίησε ότι το Υπουργείο έχει ήδη εξασφαλίσει ποσό πλέον των 7 εκ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, και τις επόμενες ώρες, με Προεδρικό Διάταγμα, θα αποδεσμευτεί το ποσό, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των φορέων. 
 
Ο κ.. Τσιρώνης ανακοίνωσε ότι είναι σχεδόν έτοιμο το νέο νομικό πλαίσιο προστασίας όλων των περιοχών που ανήκουν στη οδηγία Natura, ότι θα τεθεί σε εθνική διαβούλευση, η οποία, όπως ευελπιστεί, θα ολοκληρωθεί την Άνοιξη και θα γίνει νόμος, που θα δώσει απαντήσεις και μόνιμες λύσεις σε ζητήματα όπως αυτό της πληρωμής των εργαζομένων.
 
Ο υπουργός Περιβάλλοντος κατήγγειλε ότι η μέχρι σήμερα χρηματοδότηση του έργου προστασίας γινόταν αποκλειστικά από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα. «Η χώρα δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ», τόνισε, επισημαίνοντας ότι εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθήθηκε στο παρελθόν, ουσιαστικώς, η όποια προστασία υπήρχε, αφορούσε μόνο στο 25% των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί ως προστατευόμενες. 
 
Ακολουθεί η συνέντευξη που έδωσε ο Γ. Τσιρώνης στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»:  

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.