Λουκέτο στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Κινητοποίσεις απο τους εργαζόμενους στην Υγεία


Αγαπητές/οί συμπολίτες …Στη χειρότερη θέση στον κόσμο βρίσκονται οι Έλληνες σε ότι αφορά τα χρήματα που βγαίνουν από την τσέπη τους για ιατρικά έξοδα ανάλογα με το εισόδημά τους.

nosokomeio_svmatio Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι πολίτες στη χώρα μας διαθέτουν το 4,76% των χρημάτων τους για αυτό το σκοπό, ανεξάρτητα από τα ποσά που έχουν ήδη πληρώνει με τη φορολόγησή τους .

Κυκλοφόρησε νέο Νόμισμα ; … Αστείο !!

Και όμως !!

Χωρίς το εικοσπεντάευρο , ο ήδη βαριά φορολογημένος πολίτης

δεν έχει καμιά πιθανότητα να εξεταστεί από γιατρό

ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο .

Η δικομματική κυβέρνηση και η ΤΡΟΙΚΑ έχουν εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση και στον ευαίσθητο τομέα της ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΚΑΒ- ΕΟΠΥΥ.

· Οι Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις των Νοσοκομείων και των Μονάδων Πρόνοιας,

· τα χιλιάδες κρεβάτια που κλείνουν,

· η αδυναμία ασφαλούς εφημέρευσης,

· η εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ,

· η μειωμένη χρηματοδότηση, το πάγωμα των προσλήψεων ακόμη και Νοσηλευτικού – Παραϊατρικού προσωπικού,

· η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις των Υγειονομικών στο άμεσο μέλλον,

· το 5ευρω, τα 25€ της εισαγωγής και των τακτικών ιατρείων,

· τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία,

· η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ,

είναι ενταγμένα στη λογική της ΔΙΑΛΥΣΗΣ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ του ΕΣΥ.

0ι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου νιώθουν υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουν για τα άμεσα σχέδια του Υπουργού Υγείας που αφορούν στην πρόθεσή του να βάλει λουκέτο στη μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) και το ΚΥ Κατασταρίου και όλα τα Περιφερειακά ιατρεία, βάζοντας σε καθεστώς κινητικότητας 10 εργαζόμενους του ΙΚΑ και 35 εργαζόμενους (ιατρούς, νοσηλευτές κλπ) του Κ.Υ. που εξυπηρετούν μεγάλο μέρος των κατοίκων των χωριών.

Ελεγεία Το προσωπικό αυτών των μονάδων που θα αλλάξει καθεστώς εργασίας, είναι απολύτως απαραίτητο σε αυτές , προκειμένου να μπορεί ο πολίτης καθημερινά να εξυπηρετείται με εξέταση από γιατρό, διαγνωστικές εξετάσεις και συνταγογραφία.

Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να κλείσει τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας, με πρόφαση μια νέα μεγάλη μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα, έστω και για μία ημέρα, να κλείσει τις Μονάδες στερώντας το δικαίωμα από τους πολίτες της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης σε Υπηρεσίες Υγείας και ωθώντας τους προς τα ιδιωτικά συμφέροντα και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτό θα οδηγήσει τους ασφαλισμένους να βάλουν βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη τους, για να έχουν στοιχειώδεις και συχνά αναξιόπιστες παροχές Υγείας.

Το νοσοκομείο μας ερημώνει από εργαζόμενους, ενώ αδυνατεί να καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις για μέχρι το τέλος του τρέχοντος χρόνου. Η προβλεπόμενη χρηματοδότηση για το 2014 είναι στα 2/3 της χρηματοδότησης που είχε δωθεί για το παλιό νοσοκομείο το 2012.

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ζακύνθου, καταδικάζουμε τις τροϊκανές αυτές αποφάσεις και δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία κατάργηση ιατρείου, Τμήματος η υπηρεσίας ούτε και απόλυση εργαζομένου.

Από τη Δευτέρα 30/09/2013 κλιμάκια εργαζομένων θα ενημερώνουν τους κατοίκους όλων των χωριών και της πόλης για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας και παράλληλα καλούμε όλους τους Ζακυνθινούς να μας στηρίξουν με την παρουσία τους

Το Σάββατο 5/10/2013 το απόγευμα στις 7.30 μμ οργανώνουμε κεντρική πανυγειονομική εκδήλωση συζήτηση στο Μουσικό γυμνάσιο Ζακύνθου. Καλεσμένοι μας θα είναι εκπρόσωποι συλλόγων και σωματίων, το Εργατικό Κέντρο , σύλλογοι ασθενών, γονέων και κηδεμόνων, φορείς της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης καθώς επίσης και ο Βουλευτής Ζακύνθου.

Την Δευτέρα 7/10/13 στις 6.00 μμ οργανώνουμε Πανζακυνθιακή συγκέντρωση έξω από την Παλιά Νομαρχία . Θα ακολουθήσει πορεία και διαδήλωση στην πόλη με κατάληξη το λιμάνι.

· ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Η ΥΓΕΙΑ στον τόπο μας ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ , ΑΝΕΡΓΟΣ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.

· ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ούτε μία υγειονομική μονάδα που προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες και ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ στο ΚΡΑΤΟΣ η υποχρέωση της παροχής ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

· ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΧΩΡΗΘΟΎΝ στις Ασφαλιστικές Εταιρείες, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, με προσωπικό γιατρό για όλους, , με σχολίατρους και με πρόληψη και φροντίδα υγείας για όλα τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους ανήμπορους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

· ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ώστε, να παρέχει πλήρη κάλυψη στους ασφαλισμένους σε γιατρούς, φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη, χωρίς νέες επιβαρύνσεις

· ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ οι εργαζόμενοι ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας με ασφάλεια και αξιοπρεπείς αμοιβές, ανάλογες με το αγαθό που υπηρετούν.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ που θα αντιμετωπίζονται ανάλογα με τα βαλάντια που διαθέτουν, ενώ όλοι θα βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα έχουμε πιο λίγες και πιο ακριβές υπηρεσίες υγείας.

Γι’ αυτό και εμείς, για άλλη μια φορά κινητοποιούμαστε και σας καλούμε να συμπαραταχθείτε μαζί μας και να συμπαρασταθείτε στον κοινό μας αγώνα .

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.