Κοντονής : » Καθ’ υπόδειξη παράνομη χωροθέτηση Χυτυ στο Λίβα» – Προσπάθεια αντιπερισπασμού της δημοτικής αρχής για τις αποκαλύψεις των μεθοδεύσεων της, στο κοινοβούλιο


Σε επίκαιρη ερώτηση του ο βουλευτής Ζακύνθου Σταυρος Κοντονης για την καθ υπόδειξη χωροθέτηση χυτυ στο Λιβα απο την δημοτική αρχή και την προσφυγή στο ΣτΕ , ανέδειξε

» Την παράνομη μεθόδευση εμφάνισης του έργου ΧΥΤΥ στη θέση Λίβας σαν συνέχεια του εργου ΧΥΤΑ – που και τα δύο έχουν απορριφθεί απο το Περιφερειακό Συμβούλιο μετα απο γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών ( δ/νσεις δασών, υδάτων και γεωλογικό τμήμα πανεπιστημίου πατρών )- προκειμένου να παρακαμφθεί ο πρόσφατος νόμος για την βιοποικιλλότητα και να αξιοποιηθούν σχετικές μεταβατικές διατάξεις για την χωροθέτηση στο Λίβα.»

Η αποκάλυψη αυτών των μεθοδεύσεων της δημοτικής αρχής και του ΦΟΣΔΑ στο επίπεδο του κοινοβουλίου οδήγησε τον κ δήμαρχο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τον πρόεδρο του συνδέσμου καθαριότητας στη πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίο ( 20/2/2013) να αμφισβητήσουν το δικαίωμα του βουλευτή να φέρνει το θέμα στο κοινοβούλιο ( !!!! ).

Μετά την «απαγόρευση» άσκησης του δικαιώματος των πολιτών να προσφεύγουν στο ΣτΕ απο την δημοτική αρχή έχουμε και την απαγόρευση προς τον βουλευτή να αποκαλύπτει τις παρανομίες στη βουλή.

Προφανώς ο πανικός είναι τόσο μεγάλος που οδηγεί στη απώλεια στοιχειώδους σοβαρότητας.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.