Γιάννης Κλαυδιανός – Κανέλος // Αποχαιρετιστήριο της ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Ο σύντροφός Γιάννης Κλαυδιανός – Κανέλος δεν είναι πια μαζί μας. Ένας αξέχαστος Ζακυνθινός αριστερός που περπάτησε λεβέντικα στη ζωή, αγωνίστηκε, έδωσε μάχες για το κοινό καλό ως τα βαθιά του γηρατειά.

Εντάχθηκε στην αριστερά και αγωνίστηκε με ήθος και συνέπεια. Υπήρξε δραστήριο μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ εσωτερικού/ Ανανεωτική Αριστερά. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ζάκυνθο με ενεργό συμμετοχή μέχρι το τέλος της ζωής του.

Με ευγένεια, καλοσύνη και κατανόηση αντιμετώπιζε τα προβλήματα πάντα με ένα καλό λόγο στα χείλη και τη σοφία της ζωής στο βλέμμα. Αυτό το βλέμμα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ εμείς οι σύντροφοί του γιατί μέσα του έκρυβε περηφάνια για τους νεότερους αγωνιστές, ενθάρρυνση, συγκατάβαση, αγάπη.

Γεννήθηκε το ‘36 στα Λαγκαδάκια. Παιδί πολυμελούς αγροτικής οικογένειας συνέχισε την αγροτική παράδοση και πορεύτηκε στη ζωή με τη Δήμητρα Μωραϊτη και τα τρία τους παιδιά, το Διονύση, τον Τάση, την Άννα.

Ανοιχτός στις νέες προκλήσεις πρωτοστάτησε και δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της βιολογικής γεωργίας στη Ζάκυνθο. Η ανάγκη του για επαφή με το βιβλίο και το διάβασμα τον ώθησε στη δημιουργία του βιβλιοπωλείου Κλαυδιανός όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και στο χώρο αυτό.

Άνθρωπος κοινωνικά και πολιτικά ενεργός, ανέπτυξε δράση στον αθλητισμό σαν μέλος της ΕΠΣ Ζακύνθου- εκπρόσωπος της τοπικής ομάδας. Δραστήριος συνεταιριστής, αλλά και συνδικαλιστής στο χώρο των επαγγελματο-βιοτεχνών, καθώς και στον κυνηγετικό σύλλογο, λόγω της αγάπης του για το κυνήγι.

Το 1964 εκλέγεται πρόεδρος της κοινότητας Λαγκαδακίων , αν και 28 χρονών για να τον πάψει η δικτατορία του 1967.

Στη μεταπολίτευση εκλέγεται Κοινοτάρχης δύο ακόμα φορές.

Πώς θα μπορούσε να συμπτύξει κανείς τις δυσκολίες, τους αγώνες, τις δραστηριότητες και τις αγωνίες μιας ολόκληρης ζωής σε λίγες γραμμές;

Πώς θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την αξιοπρέπεια, την υπομονή, τον πόνο και την πίκρα, για τον χαμό της μονάκριβής του;

Πώς θα μπορούσε να σε αποχαιρετήσουμε σήμερα σύντροφε χωρίς να σου πούμε αυτό που γνώριζες καλά: «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ και άξιους αγωνιστές σαν εσένα»;

Καλό ταξίδι σύντροφε!

10/3/2022

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.