ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ


Σε νέα φάση περνά η κινητοποίηση των πολιτών για την κατάργηση του ανήθικου και οριζόντια φορομπηκτικού χαρατσιού του δημάρχου στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη 10 Απρίλη εκπρόσωποι της ΝΣΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστοποίησαν την παράσταση τους στην Εισαγγελία Ζακύνθου αναφορικά με την τακτική κωλυσιεργίας και την ουσιαστική άρνηση της δημοτικής αρχής να απαντήση στην αίτηση δεκάδων συμπολιτών για την χορήγηση των βεβαιωτικών καταλόγων σχετικά με την αλλαγή των τετραγωνικών μέτρων των ιδιοκτησιών τους.

Ακόμα στην συνέντευξη ανακοινώθηκε ότι ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ, προκειμένου να αναστολεί η υποχρέωση πληρωμής των δημοτικών τελών χωρίς συνέπειες στην παροχή του ηλέκτρικού ρεύματος, μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχουν – μετά από σχετικές αιτήσεις πολιτών – εισαγγελικές εντολές για την χορήγηση των βεβαιωτικών καταλόγων τις οποίες η δημοτική αρχή έχει αγνοήσει μέχρι σήμερα.

Ενώ ταυτόχρονα η απάντηση των αρμοδίων τμημάτων της ΔΕΗ στην Αθήνα είναι ότι δεν υπάρχουν βεβαιωτικοί κατάλογοι αλλαγής τετραγωνικών στην κατοχή της.

Η δεινή θέση στην οποία έχει βρεθεί ο δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης, τον έχει υποχρεώσει να περιοδεύει στίς τοπικές κοινότητες της Ζακύνθου, προσπαθώντας να πείσει τους αγανακτισμένους συμπολίτες μας ότι τους «έχει προστατεύσει απο τα χαράτσια».

Ενώ πολιτικά έχει αδιαστεί ακόμα και απο τους μέχρι πρότινος σταθερούς συμμάχους του, όπως την οργάνωση της ΔΗΜΟΚΡΤΙΚΉΣ ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ στην Ζάκυνθο.

Προφανώς η καθημερινή αποκάλυψη του όργιου της αυθαιρεσίας και των σφαλμάτων στην μέτρηση των τετραγωνικών, που γίνεται φανερή με τις χιλιάδες ενστάσεις συμπολιτών μας- σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου έχουν κατατεθεί 4000 ενστάσεις- έχουν οδηγήσει τον δήμαρχο σε «ισπανική» υποχώρηση και τους υποστηρικτές του σε εκ των υστέρων, πολιτικές αποστάσεις ασφαλείας.

Πηγή: Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στα χαράτσια

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.